ŠTO JE BARRE PILATES?

Barre pilates je spoj vježbi koji kombinira balet i pilates.

Barre je naziv za stacionarni rukohvat/ baletni štap koji pruža potporu osobama tijekom različitih vrsta vježbanja. Rukohvat/baletni štap se koristi u baletnim vježbama i za zagrijavanje, no također se koristi za zagrijavanja u drugim vrstama plesa, kao i općenito fitness programa.

Na ovom plesnom tečaju dobivamo bolju kontrolu pokreta tijela, učimo koji dio tijela i koji mišić upotrijebiti pri nekom pokretu, skoku ili okretu. Sat se sastoji od zagrijavanja, vježbi uz baletni štap, zatim prelaska na sredinu gdje se rade određene baletne vježbe uz kombinaciju pilates i fitnes treninga.

Prednost Barre pilatesa je u tome što nije u pitanju samo klasini balet, već su sve vježbe izvrsna kombinacija uz pilates i i mnoge druge vježbe za tonus, fleksibilnost i snagu tijela.

Ovaj tečaj je otvoren za djecu i odrasle te za njega nije potrebno predznanje.

OSOBINE PLESA

SNAGA 70%
FLEKSIBILNOST 80%
ENERGIČNOST 50%
SENZUALNOST 30%

DODATNE INFORMACIJE O TEČAJU

Barre je stacionarni rukohvat/ baletni štap koji pruža potporu osobama tijekom različitih vrsta vježbanja. Rukohvat/baletni štap se koristi u baletnim vježbama i za zagrijavanje, no također se koristi za zagrijavanja u drugim vrstama plesa, kao i općenito fitness programa.
Osnovni tečaj: 1x, 2x ili 3x tjedno / 3 mjeseca
Srednji tečaj: 1x, 2x ili 3x tjedno / 3 mjeseca
Napredni tečaj: 1x, 2x ili 3x tjedno / 3 mjeseca

Na ovom plesnom tečaju uz zabavu i divno druženje dobit ćete bolju kontrolu pokreta tijela, naučit ćete koji dio tijela i koji mišić upotrijebiti pri nekom pokretu, skoku ili okretu. Sat se sastoji od zagrijavanja na početku, vježbi uz baletni štap i zatim prelaska na sredinu gdje se rade određene baletne vježbe uz kombinaciju pilatesa i fitnes treninga. Prednost Barre treninga što nije u pitanju samo klasični balet već su viježbe kombinacija baleta, treninga snage i mnogih drugih. Završava se sa istezanjem na kraju. Tečaj je otvoren za djecu i odrasle, i za njega nije potrebno plesno predznanje.

Za održavanje tečaja potrebna su minimalno 4 polaznika.

1876.godine prvi put u Hrvatskoj je prikazan balet. Do tada su to bili povijesni plesovi ili kola.Takoder te godine je osnovan prvi baletni ansambl. 1894. otvorena je prva baletna škola. Važan dio razvoja hrvatske baletne umjetnosti su predstave Đavao u selu i Licitarsko srce. Te su predstave bile vođene nacionalnim simbolima i iznimno su važne za hrvatsku umjetnost. Nažalost, te predstave su skinute sa repertuara zagrebackog HNK. Hrvatski balet imao je iznimne plesace od Mije Čorak Slavenske, Dinka Bogdanića, Irene Pasarić do danas odličnih Tomislava Petranovića i Edine Pličanić.

1 x TJEDNO

kn150mjesečno
 • 4 (min. broj polaznika/ca)
 • 60 MINUTA (sat tečaja)
 • POČETNI / SREDNJI / NAPREDNI
 • 3 MJESECA (trajanje tečaja)

2 x TJEDNO

kn250mjesečno
 • 4 (min. broj polaznika/ca)
 • 60 MINUTA (sat tečaja)
 • POČETNI / SREDNJI / NAPREDNI
 • 3 MJESECA (trajanje tečaja)

3 x TJEDNO

kn300mjesečno
 • 4 (min. broj polaznika/ca)
 • 60 MINUTA (sat tečaja)
 • POČETNI / SREDNJI / NAPREDNI
 • 3 MJESECA (trajanje tečaja)

VAŠI INSTRUKTORI PLESA

Kristina Legin
Kristina LeginInstruktorica plesa
Balet