Balet LaTynko

Balet

Izraz balet dolazi od talijanske riječi balletto (umanjenica od ballo-ples). Glavne karakteristike klasičnog baleta su gipkost, lijepe linije tijela, izrađena stopala, mekoća pokreta i dobra kontrola tijela. Uz balet tijelo dobiva snagu, gipkost, uspravno držanje, te je izvrsna vježba za djecu i mlade.

 

Struktura tečaja

Na ovom plesnom tečaju uz zabavu i divno druzenje djeca dobivaju bolju kontrolu pokreta tijela, uče koji dio tijela i koji mišić upotrijebiti pri nekom pokretu, skoku ili okretu. Sat se sastoji od zagrijavanja na početku, vježbi uz baletni štap i zatim prelaska na sredinu gdje se rade određene vježbe i baletni skokovi, sa istezanjem na kraju, a sve to uz pratnju primjerene glazbe. Tečaj je otvoren za djecu i mlade, i za njega nije potrebno plesno predznanje.

Zanimljivosti

1876.godine prvi put u Hrvatskoj je prikazan balet. Do tada su to bili povijesni plesovi ili kola.Takoder te godine je osnovan prvi baletni ansambl. 1894. otvorena je prva baletna škola. Važan dio razvoja hrvatske baletne umjetnosti su predstave Đavao u selu i Licitarsko srce. Te su predstave bile vođene nacionalnim simbolima i iznimno su važne za hrvatsku umjetnost.

Cijene tečajeva za DJECU:

Termini tečajeva za PREDŠKOLCE:

Termini tečajeva za ŠKOLARCE:

Facebook