Joga LaTynko

Joga

Hatha joga je tradicionalni stil joge koji omogućava postizanje skladnog razvoja tijela, uma i duha.

Na fizičkoj razini omogućava povećanje snage i fleksibilnosti tijela. Kroz povezivanje daha s pokretom pojačavaju se učinci vježbanja dajući veću razinu energije, poboljšava se disanje, jača cirkulacija i imunitet. Redovitim vježbanjem popravlja se držanje i smanjuju bolovi u leđima i zglobovima. Na mentalnoj i psihičkoj razini postiže se opuštenost, oslobađanje od stresa i tjeskobe, veća fokusiranost i osjećaj zadovoljstva.

Struktura tečaja

Sat počinjemo vježbama opuštanja i disanja kojima pažnju fokusiramo na dah i odmičemo se od svakodnevnice. Zatim slijede vježbe Pozdrava Suncu koje zagrijavaju tijelo i razgibavaju kralježnicu. Nastavljamo nizom tematski prilagođenih vježbi (asana) i završavamo meditacijom nakon koje dan nastavljamo mirni, opušteni i puni energije. 🙂

Sat je prilagođen svima, bez obzira na prethodno iskustvo, dob i spol.

Dođite i opustimo se zajedno! 🙂

Zanimljivosti

Znate li da danas najstarija učiteljica joge, Tao Porchon Lynch ima 97 godina te se i dalje aktivno bavi i podučava jogu. Još uvijek je vrsna u svom zanatu te bez problema napravi špagu, stoj na glavu i sve ono što se mnogima čini nemoguće već nakon tridesete. Joga uistinu pomlađuje dug i tijelo. To je vaš odgovor ako tražite način da zadržite mladost. Redovito vježbanje pomaže obrnuti procese koji se događaju kako naše tijelo stari, poput povećana oksidacija i kiselosti organizma, oštećenje stanica i upale, što sve s vremenom može dovesti i do bolesti. Istraživanja su pokazala da joga pomaže smanjiti sve ove posljedice u smjeru dugoročno boljeg zdravlja, a da ne spominjemo ljepše kože.

Cijene tečajeva:

Termini tečajeva:

Facebook