Moderni Freestyle Ples LaTynko

Moderni Freestyle Ples

Moderni freestyle ples je užitak za djecu i odrasle koji žele pronaći svoj osobni plesni stil, učeći razne vrste pokreta iz različitih plesova, gdje kroz freestyle i zadane koreografije, ponekad lagane i spore, a ponekad energične i brze- isplesavamo ‘dušu’, emocije, ostavljamo sve probleme i hrabro puštamo tijelo da nas dovede do osvještavanja ljepote i snage koja se nalazi u nama. Svaki puta uz novu tematiku i nova kreativna rješenja, uživljavamo se u različite uloge i plešemo ih, uvijek uz dobru zabavu i kroz osmjeh.

Struktura tečaja

Na tečaju se nakon zagrijavanja rade izolacijski pokreti, vježbe snage i fleksibilnosti, pa se kroz plesne kombinacije različitih vrsta plesova (disco, freestyle, orijentalni, jazz, latino plesovi, urbani plesovi ..) dolazi do koreografija koje svaki puta imaju drugačiju temu i tempo uz prateću glazbu. Na kraju svakog sata je istezanje i opuštanje uz laganu glazbu. Za ovaj ples nije potrebno plesno predznanje, uči se polako i sigurno, uz profesionalni pristup.

Zanimljivosti

Moderni plesovi su se razvili u ranom 20.stoljeću kao reakcija na krutu tehniku baleta, naglašavajući prirodnije i opuštenije pokrete gdje se centar tijela iz uspravne pozicije pomiče u prostor slobodnim prenošenjem težine tijela, usmjeren na kreativno izražavanje. Pioniri poput Isidore Duncan, Marthe Graham, Ruth St.Denis, Mary Wigman i Doris Humphrey, istraživali su pokrete kojima su kreativno izražavali svoje emocije te stvorili vlastiti plesni stil.

Cijene tečajeva za DJECU:

Termini tečajeva za DJECU PREDŠKOLSKE DOBI:

Termini tečajeva za DJECU ŠKOLSKE DOBI (niži razredi):

Termini tečajeva za DJECU ŠKOLSKE DOBI (srednji razredi):

Termini tečajeva za DJECU ŠKOLSKE DOBI (viši razredi):

Facebook