Standardni i Latinsko-američki plesovi – Društveni plesovi LaTynko

Standardni i Latinsko-američki plesovi - Društveni plesovi

Društveni plesovi su plesovi koji se plešu u paru. Dijelimo ih na dvije velike skupine - Standardni plesovi i Latinsko-američki plesovi. Svaka od tih dviju skupina ima zajedničke karakteristike po kojima se međusobno razlikuju. Najčešća razlika je u tehnici izvođenja koraka i u položaju stopala. U standardnim plesovima se korača preko pete, a u latinsko-američkim plesovima se u korak ide savijenim koljenima preko prstiju na puno stopalo. Položaj stopala u standardnim plesovima je paralelan, a u latinsko-američkim plesovima stopala su u „V“ položaju. Druga razlika je u držanju. Dok je u standardnim plesovima držanje u pravilu zatvoreno, u latinsko-američkim plesovima držanje je otvoreno. Osim držanja razlika u plesovima je u karakterističnim kretanjima trupa, ramena i kukova koji su u društvenim plesovima mirni, dok je za latinsko-američke plesove rad kukovima prijeko potreban.

Struktura tečaja

Početni tečaj društvenih plesova traje 3 mjeseca. Na svakom satu se kroz profesionalan pristup, zabavu i opuštenu atmosferu uči korak po korak i svaki put nešto novo. Na ovom tečaju naučit ćete 9 prekrasnih plesova (engleski valcer, bečki valcer, foxtrot, tango, cha cha cha, rumba, samba, jive i disco fox) koje ćete kroz vježbanje, ponavljanje i isplesavanje dovesti do savršenstva!

Zanimljivosti

Istraživanja pokazuju da ples u paru troši kalorije kao kod trčanja ili plivanja. Istraživanja su pokazala da je brzina disanja kod natjecatelja standardnih i latinoameričkih plesača jednaka natjecateljima u biciklizmu, plivanju i trčanju na 800 metara! Također, ova fizička aktivnost jedan je od najboljih načina za oslobađanje napetosti i stresa sa kojim se suočavamo u svakodnevnom životu. Statistike pokazuju i to da Japan ima 15 milijuna plesnih entuzijasta, u SAD-u je pak 30 000 registriranih natjecatelja u ovim plesovima, dok u istoj državi plesne emisije preko televizije prati oko 10.000.000 gledatelja!

Cijene tečajeva za ODRASLE:

Termini tečajeva za ODRASLE - POČETNI:

Facebook